dreamsims

Senaste inläggen

Av Tove - 19 juni 2014 12:30

Hej!
Jag har inte bloggat på ett tag, men jag har inte startat upp Sims än. Saken är den att jag bara är tolv år så jag kan ju inte fixa detta helt själv, så min pappa behöver hjälpa mig, men han har inte haft tid och jag har inte haft tid så vi har helt enkelt inte hunnit. :( Nästa och nästnästa vecka ska jag på dagkollo, men jag har lite tid att blogga på kvällen. hoppas jag. Men nu till dag 23 (vi närmar oss 30, yey!). 


Dag 23 - Om du hade varit en sim, vilka egenskaper hade du haft då?


Ja, först är det nog Bokmal. 


Den är helt självklar för mig, då jag älskar att läsa. Jag läser varenda dag, om inte fler gånger per dag. Jag älskar även att skriva, som bokmalar är bra på, och har faktiskt gett ut en bok genom förlaget Månpocket Vulkan förra året (dock privat så man kan inte köpa den, hehe). Så ja, jag är en bokmal, så den egenskapen skulle jag ha.


Sedan är det nog God.


Jag är nog snäll/vänlig på riktigt ändå. Jag gör verkligen allt för att hjälpa vänner och familj och jag har inga problem med att donera saker till välgörande ändamål.  :) Och jag föredrar inte slagsmål eller sådant, håller mig helst utanför det, haha. :)


Fegis.

Jag kan inte sova om jag sett på någon läskig film (inte för att jag brukar kolla på skräckfilm, men men), och vem som helst kan enkelt skrämma livet ur mig. Som jag skrev i Benhildainlägget (klicka på länken för att komma till inlägget, blev nöjd med det) så svimmar fegisar när de ser spöken eller Benhilda, dock är jag lite tveksam om jag verkligen skulle svimma vid åsynen av Benhilda eller ett spöke, men jag skulle nog bli rätt skraj antar jag.


Sedan är jag en Tungsovare.

Fil:Tungsovare.png


Det spelar ingen roll vart jag är, i ett knäpptyst rum eller på en högljudd båt - jag kan sova vart som helst utan att bli störd. Jag är väldigt svårväckt på morgonen, man kan spela hur hög musik som helst utan att jag vaknar, hehe. Är faktiskt tveksam om jag skulle vakna om det kom en inbrottstjuv, om den var riktigt tyst. Men om det hade börjat brinna skulle jag nog ha vaknat till brandlarmet, som inte simmar med egenskapen Tungsovare gör.

Sedan var det riktigt svårt att komma på en självklar för mig. Tänkte på Grubblare, Ambitiös, Slabbig osv. Men det får nog bli Perfektionist.

Fil:Perfektionist.png


Tro nu inte att jag är en sådan där som bara vill ha allt heeeelt perfekt. Men jag vill helst göra saker perfekt. Om jag ska skriva en berättelse kan jag sitta i en timme bara för att få till det perfekta slutet, medan alla andra bara "Neeej, men ditt slut är ju så bra som det är! Sluta ödsla onödig tid nu". När det gäller målning, så gäller detta inte mig. Inom den kretsen bryr jag mig inte om min teckning blir ganska ful, för jag kan helt enkelt inte rita. Men, när jag får tillbaka ett resultat från ett prov kan jag bli helt förstörd om jag inte fick så många rätt jag ville ha, trots att det är mer än godkänt. Fast då tror vissa att jag försöker skryta när jag säger att jag inte är nöjd, men det är sant, jag blir riktigt besviken på mig själv. Och angående bloggningen kan jag försöka komma på rätt ord i minuter, för att det inte ska låta konstigt. Tro inte att jag är en perfekt, snobbig människa nu, men om jag fick bestämma skulle allt vara perfekt, men det går ju inte, och det har jag full respekt till. Men jag säger bara att jag ödslar för mycket tid på att tänka om det där är tillräckligt bra, fast det är det. För mig är denna egenskap både bra och dålig.


Ja, nu fick ni veta mina egenskaper jag skulle ha haft om jag var en sim! Detta inlägg och denna fråga i 30-dagarsutmaningen var riktigt roligt att skriva om! Den roligaste frågan nog. Förlåt för att det blev för långt när jag skrev om Perfektionist, men det var ganska mycket jag ville säga om egenskapen. Och nu ska jag läsa igenom inlägget igen för att jag vill att det ska vara perfekt. Nej jag skojade bara!   

ANNONS
Av Tove - 12 juni 2014 11:12

Jag har fått frågor om vilket spel man ska köpa. Om t.ex Universitetsliv är något att ha osv. Saken är den är att man har olika åsikter. Jag tycker en sak är bra som en annan kanske hatar. Som sagt har vi olika åsikter. När jag hade fått denna fråga ett antal gånger började jag på ett inlägg (tror det var runt oktober-november förra året) där jag berättade lite om varje expansionpaket och vilka de passar och så. När jag rotade runt i mina arkiv fick jag syn på det inlägget och tänkte: Varför inte göra klart det? Jag började ju liksom förra året.


Innan du köper ett expansionpaket:

Ett tips innan du köper ett spel är att du kollar recensioner på andra simsbloggar, för att få tips på vad som man kan göra i spelet. Om du ska köpa via internet får du surfa runt på olika hemsidor för att se vilken hemsida som har bäst pris. Jag rekommenderar cdon.se, en mycket bra sida med snabb frakt. Tänk så här: Är det här något jag kommer gilla i spelet?

Om ja, go for it! Men titta alltid på bilder innan, så att du inte blir besviken. 


Så, här är Toves lista på vem expansionpaketen passar och vad man kan göra!


Husdjur: Jag har inte detta expansion. Men jag skulle nog rekommendera detta till djurälskare. Katt, häst, hund, enhörningar... Ja, Husdjur innehåller bara djur. Man kan träna upp hästar, och en massa mer! Till en stor familj passar detta spel, eller till en ensam gammal tant som behöver sällskap. Alltså, så passar Husdjur för de som gillar djur och för de som vill ha lite mer än sina simmar att ta hand om. 

In i framtiden: För de som tröttnat på vanliga Sims-världen. För de som vill göra något nytt och gillar framtids-stilen. För de som utforskat vanliga Sims-världen ordentligt och vill testa på något nytt. Man kommer att kunna åka till framtiden med en tidsportal, bygga en egen simbot, äta ovanliga rätter och varför inte ta ett jobb som städare på botarenan?

Övernaturligt: För de som tröttnat på att spela med vanliga, mänskliga simmar. Övernaturligt är för de som vill ha övernaturIiga simmar i sitt spel. Dessutom får man med oändligt mycket kläder och prylar. Man kan bli häxa, vampyr, spöke, älva och varulv, redan från CAS! Du kan skapa varelser i CAS, alltså. Häxor kan trolla, man kan bli spådam, en ny stad kommer med. Kan det bli sämre?

Semesterparadis: Detta spel är nog för de som blev lite besvikna på Destination Världen och förväntade sig en riktig solsemester. Men vad bra att Semesterparadis kom då! I Semesterparadis kan dina simmar ta semester från den grå vardagen och slappna av vid havet - eller varför inte dyka ner till havets botten för att se om du kan bli vän med en sjöjungfru? Ett riktigt roligt spel för simmar som tar semester, och man kan äga hotell och massa mer! Det kommer med en massa badkläder för dina simmar också - det är ett plus!

Destination Världen:  Detta spel är också för de som utforskat allt som finns att göra. För i detta spel fokuserar man på resmål (dock inte semester). Dina simmar kommer att kunna åka till Egypten, Kina eller Frankrike och man kan bli en mumie själv, till och med! Man kan gå in i gravkammare, lös uppgifter med dina simmar där inne så att du kommer fram till målet av gravkammaren och hittar värdefulla skatter och guldmynt. För de som gillar att lösa uppgifter och utforska. Du kommer att kunna tillaga mat som är speciellt för de olika länderna osv. 

Årstider:  Årstider vill jag rekommendera för alla spelare. I Grundspelet finns det bara en årstid, sommar. I Årstider blir det sommar, vår, vinter och höst. Man kan roa sig med att bygga snögubbar eller åka skridskor på vintern, få en puss i pusståndet och bli allergisk på våren. Glöm inte spökeridagen då dina simmar kan gå bus eller godis på hösten eller när din sim kan frossa glass i mängder på sommaren! Det följer helt enkel med roliga aktiviteter till varje årstid, och jag rekommenderar spelet till varenda Simsspelare. 

Universitetsliv: OMG, jag älskaaaaar Universitetsliv så mycket! Fast det är nog mest för de som vill ge sina simmar en skjuts upp i karriären innan de börjat jobba. På universitetet umgås man med andra simmar, pluggar, har lektioner och man kan gå till bowlinghallen. Innan man börjar där får man göra ett lämplighetstest då det finns olika inriktningar för olika karriärer man satsar på. Man får en smartphone och kan gå med i en av de tre sociala grupperna. Det riktar sig först och främst till ungdomarna i familjen, så jag vet inte riktigt vad jag ska säga, köp om du vill ha det!

I Rampljuset: Jag tycker inte att detta spel är bra alls. Man kan bli akrobat, sångare och magiker. Inte mer än så. Men det passar nog folk som vill ha annorlunda jobb till sina simmar, lite mer "roligare" jobb än kontorsjobben. 

Leva livet: Detta spel rekommenderar jag till varenda en av er igen! Här finns alla saker som borde ha kommit med i grundspelet! Möhippor, svensexor, barnvagnar, låtsaskompisar, fler sängar, mer barnsaker, leksaker. Ja, allt som har med livet att göra. Ett sjukt bra spel, för de som hatar begränsningarna i grundspelet och vill ha det lite mer likt riktiga livet. Man kan bli barnskötare också, så får man ta hand om barn som kommer hem till en på dagarna. 

Drömjobb: I detta expansionpaket (som var mitt första expansion) fokuserar manpå jobben. För de som tröttnat på vanliga jobben (kaninhålen), passar detta perfekt för er! Det kommer med jobb såsom brandman och stylist. Om man är stylist får man styla om simmar som kommer till salongen, i CAS. Och om man är brandman får man slå in dörrar för att rädda ett barn från en hemsk brand och sedan släcka branden själv! Man kan också vara spökjägare och detektiv. Alltså får man följa med in på jobben. 

Kvällsnöjen: Detta spel är för riktiga storstadsmänniskor. Visst kan man ha det och bo på landet, men det var inte så jag menade. I detta spel följer vampyrer med. Man får en ny stad, Bridgeport och i Bridgeport finns det nattklubbar, syltor, kändisar, skådespelare osv. Skådespelarkarriären kommer med Kvällsnöjen och din sim kan få syn på den kändaste simmen i hela stan och få autografer. Vem vill inte dejta en kändis eller bli bästis med en vampyr? Detta spel passar för de som inte vill ha den där landsbygds-aktiga staden utan vill ha en riktig storstad med en massa upplysta hus och tunnelbanor. 


Det var nog alla expansions. Jag hoppas ni blev nöjda med inlägget och förhoppningsvis nu vet vad som följer med i respektive expansionpaket. Nu är jag alldeles yr, för jag har kämpat jättelänge med inlägget och datorn har dåligt med batteri... Vi hörs senare! :)


Tove som har riktigt ont i axeln av allt skrivande. :P


ANNONS
Av Tove - 12 juni 2014 11:00

Nu är det nog dags för att börja med mitt födelsedagsfirande jag pratat om ganska länge. Och jag snackar inte om mitt eget, utan bloggens. Den 22 maj 2013 bestämde jag mig för att starta en egen simsblogg. Detta är vad som planeras: 


- Bloggen ska få ett nytt utseende samt en ny header! (MEN, jag suger på att göra headers så det kommer säkert ta ett bra tag innan den nya designen och headern är klar, för jag har inte så mycket tid med att pilla med design osv, det är inget jag kommer prioritera först.)

- Jag tänkte ha en tävling där man kan vinna SimPoints! (Ännu ett MEN, jag är osäker. Riktigt osäker om jag ska göra det eller ej. Jag har inte så många läsare, eller kommentarer för den delen, så jag tvivlar på att någon skulle vara med, det är liksom tråkigt att utlysa en tävling som bara en, två, tre personer är med i. Ni får gärna kommentera om ni skulle vara med i den ev. tävlingen för annars blir det ingen!)

- Jag tänkte berätta om varför jag skapade bloggen!


Ja, det var allt, om ni har något förslag är det varmt välkommet. Och glöm nu inte att kommentera om ni skulle vilja ha en tävling, annars blir det ingenting med den tanken, haha.. :)

 

Idag eller imorgon kommer bloggens histora!

 

Av Tove - 11 juni 2014 21:24

Nu är det officiellt sommarlov för min del. För de som har sommarlov - ni kan njuta. För ni som inte har sommarlov - tyvärr. Ni får det senare. Jag har ännu inte startat igång Sims, men det ska jag göra senare i veckan. Har inte hunnit, har spenderat mer tid åt den riktiga världen. 


Nu har det kommit en ny The Sims 4-video! Denna video handlar mer om hur själva spelet går till, inte bara CAS eller byggläge. Jag tycker fortfarande att det ser för animerat ut, men jag kanske får väldiga överraskningar i riktiga spelet. 


Vad tycker ni hittills om själva spelandet?


Dessutom finns det en hemsida som ni bara måste kolla in! Fick tipset från Fanta, men jag checkade in sidan själv. Där står en massa fakta om TS4! T.ex att Sims 4 kommer att släppas den 4 september i Sverige! Ihhhh... Kan inte fatta att det är så nära, liksom, jag tyckte att det var en evighet tills det släpps! Men jag är inte säker på om jag ska köpa det direkt, men kommer ni läsa min blogg om jag fortfarande bloggar om TS3? :) Det kostar ju 599 kr. Man kan läsa nyheter, kolla in CAS och massa mer! Ni måste checka in! Klicka HÄÄÄÄÄR


Av Tove - 5 juni 2014 21:19

Hello!

Jag har tyvärr inte satt igång Sims än, som jag skulle ha gjort tidigare i veckan. Har haft mycket i skolan, matteboken ska jobbas ut, skolböcker ska hem och papper ska packas ner och tas med hem. Ni vet, allt såsdant där innan sommarlovet! Är sjukt taggad inför sommarlovet, är ni?


I brist på ideer (då jag inte spelar Sims) kommer dag 22 i 30-dagarsutmaningen. Sunset Valley eller Bridgeport?


Sunset Valley, Sunset Valley, Sunset Valley! Alla dagar i veckan! Bridgeport är helt enkelt inte min stil, det där med nattklubbar, syltor, barer, vampyrer, kändisar, upplysta hus, skyskrapor... Allt det där! Det känns för... obekvämt. Jag har bara spelat där ganska få gånger. Sunset Valley känns lagom mysigt, lagom av allt. Vet inte varför, men jag älskar Sunset Valley!!


Vad tycker ni: Sunset Valley eller Bridgeport och varför? 

 

Av Tove - 31 maj 2014 19:47

Hej, jag är här igen.


Eftersom vi har ny dator kan jag ju spela Sims, och jag har ju redan två stycken challenges igång (PGC och The Career Challenge), men jag skulle vilja testa en ny! Självklart kommer jag ha kvar de två challenges som jag redan spelar på men jag är sugen på en ny!


Så kommentera vilken challenge just du vill se på min blogg, så kommer jag att testa den (kanske) inom kort! Av Tove - 31 maj 2014 19:44

Hejsan!

Jag har en god nyhet att meddela. Vi har köpt en ny dator! Med Windows 8! Så nu kommer jag förhoppningsvis göra en ny header och mina familjer kommer gå mycket bättre eftersom det är en bättre dator. Vi köpte en laptop som vi kopplade till vår gamla datorskärm så jag kan till och med spela Sims i soffan om jag vill, hehe. :)


Jag har inte fört över filerna/installerat spelen i den nya datorn, det kommer vi göra imorgon tror jag. 


Så, nu vet ni att roligare inlägg är på g! :D


Kramis

Tove

Av Tove - 30 maj 2014 20:00

Hello.

Nu har EA släppt en ny video inför kommande Sims 4. I byggläge denna gång. Mortimer och Bella Spökh är tillbaka i fyran också, om ni såg bilden i CAS-inlägget. Jag är väldigt skeptisk till Sims 4. Det känns för animerat och tecknat, inte verklighetstroget alls. Men jag kan ha fel, och jag väntar med att bedöma riktigt ordentligt tills jag har spelet i min hand, haha. :) I videon bygger de familjen Spökhs hus. Ni får gärna komma med tips och ideer med vad jag kan skriva om när datorn är paj, det enda jag kommer ihåg är 30-dagarsutmaningen och hur kul är det med bara sådana inlägg? 0 %. 


Presentation


Välkommen till min Sims 3 blogg! Jag heter Tove och är en tjej på snart 13 år gammal, jag har spelat Sims i 3-4 år. På den här bloggen kommer jag skriva om det mesta som rör Sims. Jag gör länkbyten så kommentera ifall ni vill göra ett. Kul om du stanna

Fråga mig

21 besvarade frågor

Gästbok

Omröstning

Vilken familj tycker ni bäst om och vilken familj vill ni se mer av på bloggen? :)
 PGC Winter
 The Career Challenge familjen Hope
 100 baby challenge-familjen
 Livet med en alien
 Mitt simsliv

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015
>>>

Tidigare år

Regler på bloggen

Jag har några regler på bloggen för att det ska bli en trevlig plats. 

1. Var trevlig mot andra! Det inkluderar mig också.Säg inga fula ord, kommentera inga dumma grejer! Tänk efter innan du skriver något dumt! Det sårar faktiskt. Något elakt över huvud taget förekommer inte på denna blogg!

2. Det är okej att göra reklam för sin blogg, men på ett hyfsat och artigt sätt. 

3. Frågor ställs i frågerutan och inte i kommentarerna! Visst är det okej med frågor i kommentarsfältet men helst ska de vara i frågerutan. 

 

Jag har rätt att blockera din IP-adress ifall du är otrevlig mot mig eller någon annan.  Men åsikter om bloggens förbättrande kan jag gärna ta emot, men tänk på att göra det på ett trevligt sätt.  Om du tycker att det är något jag gör fel och kan ändra på, skriv hur jag kan ändra på det.

 

Jag hoppas att ni följer bloggen, och ha förresten en trevlig dag! :) 

 

 

 

Sök i bloggen

Mail

Jag har en mail till bloggen! Jag tar emot bilder, gästinlägg, frågor, förslag på hur bloggen kan förbättras, tävlingsbidrag (om jag har en tävling) och allt mellan himmel och jord! Vill du bara säga hej eller berömma något är det självklart välkommet. 

 

Så maila till: dreamsims@outlook.com

 

Ser fram emot att få ditt mail. 

Senaste inläggen

Arkiv

Länkbyte

Vill du göra ett länkbyte med mig? Jätteroligt att höra! Allt du behöver göra är att skriva en kommentar och berätta att du vill göra ett länkbyte, och självklart skriva adressen till din blogg! Om du vill maila går det också bra (tove.c@hotmail.com). Jag gör tyvärr bara länkbyten med simsbloggar! 

 

Om du tar bort mig från din lista med länkningar, tar jag bort din länkning. ;) 

Hoppas nu att ni vill göra ett länkbyte med mig! Tack på förhand.

Länkar

Kategorier

Copyright

&copy; DreamSims Tove 2013-2014

 

Alla bilder och texter ägs av mig och får inte kopieras utan tillstånd. Undantag om jag anger att det är från någon annan.

 Jag äger ingenting av The Sims, utan det ägs av varumärket EA. 

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dreamsims med Blogkeen
Följ dreamsims med Bloglovin'

The Sims 3 online

Thesims3.com heter jag tove65, lägg gärna till mig!

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se